Penali Nătărăi Lingăi

Anunțuri publicitare

De la Partidul Național Liberal la Penali Nătărăi Lingăi este drumul parcurs de la cei care au făcut istorie până la cei care scot un partid din istorie. Nimic din conducerea PNL de astăzi nu amintește, nici măcar accidental, de Kogălniceanu sau Brătianu. Nu poți să reclami o doctrină de dreapta și să fuzionezi cu un partid social-democrat.

Vă rog să mă înțelegeți și pe mine și pe ceilalți, uneori există căsătorii de conveniență, nu spun de interes, în care îți respecți partenerul, că te-a pus mama cu tata să te însori, dar asta nu înseamnă că ești îndrăgostit. Nu vă gândiți cumva că suntem îndrăgostiți cu cei care au condus județul ăsta mult timp, nici într-un caz.” Fraza îi aparține „doamnei” de la PNL care va fi în fruntea listei comune pentru euro-parlamentare, Rareș Bogdan. NU e clar dacă „dânsa” va fi prima sau nu cumva va fi devansată de „doamna” social-democrată, Mihai Tudose.

O explozie de metafore si pilde oferite de fostul jurnalist, astăzi prim-vicepreședinte al PNL. O încercare patetică de a justifica un act clar de trădare si sfidare a electoratului. O „căsătorie de conveniență” a unor oportuniști. Una care să le asigure si protejeze accesul la cele mai înalte funcții publice. Atât în țară cât și în forurile internaționale.

La fel ca toți liberali de astăzi Rareș Bogdan a adus războiul în sprijin pentru a justifica fuziunea cu PSD. Atât că, liberalii nu sunt doar nătărăi și lingăi, mai sunt și mitomani.

Alianța PSD-PNL-UDMR, denumită „Coaliția pentru România” a fost semnată pe 24 noiembrie 2021. Principala motivație pe care au servit-o drept scuză a fost „criza sanitară generată de pandemia Covid-19” și efectele acesteia (economice și sociale). În realitate motivul a fost programul Anghel Saligny și acuzele privind lipsa de transparență venite dinspre USR.

Scursurile din politica românească

Alianța dintre PSD și PNL, devenită fuziune de facto între timp, s-a realizat cu trei luni anterior declanșării războiului din Ucraina. Să tot aduci în susținerea unei construcții politice insultătoare războiul este cel puțin insultător. Nicăieri în Europa nu s-a renunțat la democrație pentru că ar fi război în Ucraina. Cu o singură excepție, Ucraina. Zelensky a eliminat partidele și mass media indezirabile. Ulterior a amânat și alegerile. La noi le-au… comasat. Alegerile și partidele.

Cu cât ești mai prost, mai imoral, mai lingușitor, mai grobian, mai ticălos, mai curvă și obligatoriu corupt, ai șanse să devii politican de top” este declarația care-l definește pe Rareș Bogdan. A fost făcută în noiembrie 2018. În iunie 2018, Generalul Ciucă avea și el o declarație, dată tot de bună voie și nesilit de nimeni. „Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere și îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituție. Dar nu dintr-o funcție publică”.

În vara anului următor, Rareș Bogdan deschidea lista PNL pentru euro-parlamentare. În toamna aceluiași an Nicolae Ciucă avea să fie numit ministru. Este perioada maximă de valabilitate a promisiunilor liberale.

Rareș Bogdan este politicianul capabil să susțină orice și pe oricine. Este în măsură să-și contrazică propriile afirmații, imediat ce le-a rostit. Este atât de josnic încât la șase luni după ce jura „că ca Cîțu” (!) nu e nimeni s-a mutat cu epitete și metafore în tabăra lui Ciucă.

Politica românească are multe scursuri. Dacă am putea tranzacționa greutatea scursurilor din PNL și PSD în schimbul tezaurului aflat la Moscova, rușii ne-ar rămâne datori pentru multe decenii. Totuși, puține scursuri ajung nivelul pe care îl atinge lingăul principal, Rareș Bogdan. Nu există subiect sau personaj, oricât de abscons ar fi, pe care individul să nu-l poată ridica în slăvi.

Liberalii lui… Băsescu

M-am întrebat ce Dumnezeu a dat avantaj Brașovului sau Ilfovului, sau Clujului sau Albei Iulia, sau Sucevei, sau Iașiului, sau Constanței, Aradului…? Vă spun eu ce au, oamenii sunt la fel, românii sunt la fel și sunt minunați, sunt credincioși, sunt patrioți, sunt pricepuți și harnici. Toate aceste județe enumerate de mine au în plus un singur lucru: administrații liberale, aleși liberali. 60-70-80 la sută din primari, liberali, președinți de consilii județene liberali” s-a confesat Bogdan duminică, 24 martie 2024, în județul Brăila.

Penali, nătărăi sau lingăi nu sunt doar figuri de stil pentru a defini actualii liberali. Sunt adevăruri greu de contestat.

Iașul, pe care îl prezintă lingăul liberal drept un exemplu de succes al PNL, are în frunte doi politicieni inculpați în mai multe dosare penale. Unul dintre ei, cel cu mai multe dosare penale, Mihai Chirică, a fost transferat de la PSD. PNL îi susține pe mai departe în funcții publice.

Suceava, Alba Iulia, Cluj Napoca, Arad sau Brașov au avut primari sau presedinți CJ PNL… din PDL. Realitatea este că PDL a câștigat primăriile sau CJ respective, nu PNL. De altfel, Primăriile din Brașov și Alba Iulia au trecut la USR. Abia acum încearcă PNL să-l reinventeze pe George Scripcaru, un alt suspect în dosare penale. PNL nu ar fi câștigat niciodată Clujul dacă Emil Boc nu venea cu tot cu partid lângă ei.

În concluzie, PNL nu a dominat scena politică din județele sau municipiile enumerate de Rareș Bogdan. Practic PNL a venit cu numele și PDL cu primăriile. Și asta a fost o altă „căsătorie de conveniență”. Ironia face ca PDL să fi fost membru al Partidului Popular European înaintea PNL.

Ticăloși din toată țara, uniți-vă!

După ce că sunt nătărăi, liberalii mai și semnalizează. Să nu existe dubii, să afle întreaga țară.

Înțelegem că unele județe sau municipii nu se dezvoltă pentru că nu au administrație liberală. Printre ele Doljul și municipiul Craiova, unde este senator președintele PNL, Nicolae Ciucă. Totuși, de ce la un județ care are administrație liberală, Timiș, PNL acceptă să impună un psd-ist la conducerea Consiliului Județean?

PNL, partidul care a ajuns la guvernare cu un discurs anticorupție, a devenit partidul pro-penali. Ultimul caz flagrant e Iulian Dumitrescu, baronul PNL de Prahova. Pe Ciucă nu-l deranjează acuzațiile DNA la adresa lui Dumitrescu, o mită de 47 mil. lei. Deși a primit interdicție de exercitarea a funcției de președinte al Consiliului Județean, Dumitrescu este soluția PSD-PNL pentru următoarele alegeri locale.

După un sondaj în care tinerii au declarat că preferă partidul AUR Rareș Bogdan și Lucian Romașcanu (PSD) au reacționat. TikTok trebuie cenzurat sau închis definitiv, au declarat cei doi.

Problema lor nu este doar TikTok. Toate platformele pe care nu le pot controla sunt o problemă. În schimb nu au nicio apăsare față de posturile TV sau publicațiile pe care le controlează cu banii primiți de la Bugetul Național.

Cele două partide, PSD și PNL, conduse de nătărăi și lingăi, au convingerea că nimic nu s-a schimbat în politica românească. Același minciuni și promisiuni, aceeași ipocrizie și demagogie. Important este să câștige. Prin furt, manipulare, cenzură sau abuzuri. Este vital să rămână cuplați la sinecurile statului.

Pentru unii asta înseamnă mai mult decât prosperitate și opulență. Este în joc libertatea lor. Deocamdată niciun corupt și niciun ticălos nu a scăpat. Liviu Dragnea, Adrian Năstase, Gheorghe Ștefan, Ionel Arsene, Cătălin Cherecheș, Dumitru Buzatu… sunt doar câțiva dintr-o listă indecent de lungă. Ceasul lingăilor ticăie… Tik Tok, Tik tok

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei