Dumnezeu nu ne vrea proști

Nicăieri și niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proști. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiți, smeriți cu inima, dar nu tâmpiți.” Cuvintele îi aparțin preotului Nicolae Steinhardt.

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, peste 15.000 de oameni au luat parte la slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iași. Peste 65.000 de persoane au format o coadă pentru a se închina la moaște. Unii oameni au petrecut între 18 și 25 de ore pentru a ajunge la raclă. Organizatorii au afirmat că a fost un record de participare al ultimilor ani. Pe întreaga perioadă a pelerinajului, peste 300.000 de credincioși au trecut pe la raclă.

Sfânta Cuvioasă Parascheva cea Nouă sau Parascheva de la Iași este cinstită în întreaga Biserică Ortodoxă, îndeosebi în România, Serbia, Grecia și Bulgaria. În România este considerată ocrotitoarea Moldovei. Este cea mai populară dintre toți sfinții ale căror moaște se află pe teritoriul României. În popor, mai este cunoscută și ca Sfânta Vineri. Sute de biserici de parohie din România sunt închinate ei pentru a le ocroti.

Potrivit unui studiu mondial, „Religiosity and Atheism Index”, realizat de institutul Gallup International, România se află în top 10 cele mai religioase țări din lume. Am reușit să ne clasăm pe un onorant loc șapte, 89% din populație declarând că este religioasă.

România este singura țară din Uniunea Europeană care apare în top 10. Raportul mai arată că România este printre puținele țări în care numărul credincioșilor a crescut din 2005 până în 2012, de la 85% până la 89% persoane care se declară religioase.

Într-un alt studiu, din anul 2020, România păstrează primul loc în UE. Este depășită global doar de țări ca Bangladesh, Nigeria, Burkina sau Palestina. Din Europa suntem la egalitate cu Albania și depășiți doar de Moldova.

Circ să fie că uităm și de pâine

Anul acesta, 2023, cea de-a opta ediție a festivalului UNTOLD a adunat peste 420.000 de persoane. La Neversea, în patru zile, au participat peste 277.000 de persoane.

UNTOLD se află în top 3 festivaluri din Europa, alături de Tomorrowland (Belgia) și Glastonbury (Marea Britanie). În clasamentul celor mai mari 100 de festivaluri ale lumii, cel de la Cluj-Napoca ocupă locul 6, iar Neversea locul 41 (detalii aici).

Cele mai importante 8 festivaluri de muzică din România adună anual peste 1 milion de participanți.

În luna iulie 2023 formația americană Guns N’ Roses și cea britanică Depeche Mode au adunat, împreună, aproape 100.000 de fani pe Arena Națională din București.

Un meci de fotbal, al echipei grobianului Becali, adună ușor peste 40.000 de spectatori.

Un club, FCSB, condus despotic și excentric (un eufemism elegant) pe principiul „pohtei stăpânului”, fără nicio performanță în ultimii zece ani, reușește să strângă anual aproape un milion de spectatori. Zeci de mii de români urmăresc 22 de bărbați în chiloți care nădușesc alergând după o minge.

Fotbalul în România este mediocru spre penibil, dar Guvernul investește masiv în arene unde să furnizeze poporului circ. Un miliard de euro pentru stadioane!

În ultimul deceniu au fost construite, exclusiv din bani publici, 11 stadioane, care au costat 600 milioane de euro, alte 6 au termen de execuție în următorii 4 ani, iar prețul trece de 400 milioane de euro.

România are peste 19.000 lăcașuri de cult. Avem 47 de catedrale, plus cea a Mântuirii Neamului. Colosul din mijlocul Bucureștiului a costat, până în prezent, aproape un sfert de miliard de euro. Catedrala va fi deschisă pentru credincioși peste trei ani, estimează Patriarhia. Abia a fost acoperită, cu peste 120.000 tone de mozaic, 40% din suprafața pereților interiori.

Sănătatea care ne omoară

La o populație care a scăzut cu 20% numărul deceselor crește considerabil, iar cel al nașterilor scade dramatic. Sporul natural a scăzut de la +67.000 în anul 1990 la -57.244 în 2019, prăbușindu-se efectiv la -137.736 în 2022. Dacă se menține trendul și dacă nu se intervine agresiv populația României ajunge sub 15 milioane în mai puțin de 20 de ani.

Numărul medicilor nu este atât de dramatic inferior celui din Occident. România are mai mulți medici la mia de locuitori decât Marea Britanie sau Luxemburg. Avem aproape același nivel cu Franța și Belgia. În ultimii doi ani numărul medicilor a crescut, de la 59.000 în 2015 la 69.000 în 2022. A crescut și numărul asistenților medicali, de la 120.000 în 2015 la 167.000 în 2022.

Avem personal, dar ne lipsește infrastructura. Numărul paturilor în spital a scăzut cu 45%, deși numărul spitalelor (publice și private) a crescut de la 412 în 1995 la 532 în 2022. În anul 1995 erau înregistrate 6.000 dispensare medicale, față de 180 în prezent.

Avem, în schimb, câte o farmacie și câte o biserică la fiecare 1000 de locuitori. Practic fiecare medic de familie are propria lui farmacie. La fel cum putem asigura câte un preot la fiecare bloc de apartamente.

Plătim cu viața și sănătatea noastră faptul că acceptăm și tolerăm niște aleși inculți și incompetenți. Politicieni care investesc un miliard în stadioane, alte miliarde în biserici și doar un sfert de miliard în spitale.

Suntem o națiune religioasă! Așteptăm să ne salveze pronia cerească. Un popor lipsit de cultură și educație, care se îneacă, se sufocă, dar nu este dispus să se revolte. Românilor le este mai ușor să cerșească sănătate și bunăstare de la sfintele moaște decât să-i tragă la răspundere pe cei plătiți din bani publici.

Dumnezeu nu ne vrea proști

Ultima reacție de orgoliu și mândrie a românilor a fost în februarie 2017. O jumătate de milion de români a protestat, în toată țara, împotriva Guvernului Grindeanu.

Astăzi Grindeanu este vice-premier, iar PSD conduce relaxat România. Prin fuziunea dintre PSD și PNL s-a închis dezbaterea despre democrație în România.

Nimeni nu protestează pentru cum partidele și-au bătut joc de voturile electoratului. Nimeni nu protestează împotriva Guvernului care nu găsește soluții pentru echilibrarea bugetului decât mărirea taxelor și impozitelor. Nimeni nu protestează pentru cum PSD și PNL pauperizează populația și o condamnă la sărăcie.

Românul nu protestează împotriva unui sistem sanitar care-l omoară. Are soluții, atinge sfintele moaște. Indiferent cât de sărac este plătește generos acatistele izbăvitoare.

Avem un premier la limita analfabetismului, dar preocupat de morala creștină (aici). Un fost premier, președinte al Senatului astăzi bântuit de o singură teamă, să nu moară neîmpărtășit (aici). Doi ipocriți care exploatează și întinează credința în Dumnezeu. La bătrânețe toate curvele se pocăiesc!

Pentru cei mai puțin pioși Guvernul pregătește spectacole pe stadioane. În urmă cu 2000 de ani, mulțimea înfometată urla însetată după sângele gladiatorilor. Astăzi preferă „festivaluri” unde muzica este atât de tare și de proastă încât „spectacolul” se rezumă la un zgomot infernal și o bâțâială spasmodică.

Petre Țuțea spunea că „fără Dumnezeu, omul rămâne un biet animal rațional și vorbitor, care vine de nicăieri și merge spre nicăieri.

Nu pelerinajele, credința sau evlavia sunt cauzele sărăciei românilor. Lenea, lașitatea, slugărnicia, superficialitatea, lipsa de educație, indiferența, resemnarea… lista e lungă. De aici vine sărăcia românului.

Dumnezeu a spus: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră”. Greu de crezut că pe români i-a făcut separat și le-a repartizat doar prostia. Guvernul și partidele politice ne vor proști, nu Dumnezeu.

https://www.facebook.com/politicaapocalipsei

1 comentariu

  1. In sfarsit un articol fara UE, stăpâni occidentali, neomarxiști, SUA, Sörös …Felicitări !

Comentariile nu închise.